Пловдив става домакин на конкурс за училищен театър на испански

Отдел „Образование“ на Посолството на Испания в София организира XXII Национален конкурс за училищен театър на испански език в Пловдив. Години наред Националният конкурс за училищен театър на испански език събира ученици по испански език от езиковите гимназии в България.

Тази година, дългоочакваното събитие ще се състои в Пловдив, където групи от различни градове на страната ще представят пред публиката и пред свои съученици театрални постановки на испански език, подготвени с помощта на техните преподаватели.

Конкурсът с неговото XXII издание, освен емоционално събитие за всички ученици, е и с изключителна важност за разпространението на културата на испански език. Мястото на провеждане тази година е на сцената на Държавен куклен театър – Пловдив, който през настоящата година чества 75 години от създаването си.

Откриването е на 28 април от 11:00 часа в Държавен куклен театър. От името на община Пловдив, приветствие към участниците ще отправи заместник- кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Церемонията по награждаване и закриване е на 29 април в 19:00 часа.

Вашият коментар