Криво огледало: Само със зелен сертификат в заведенията за Свети Валентин

Наближаващият празник на влюбените в алкохола тази година ще бъде по-различен от обичайните, стана ясно след извънредна, но непринудена пресконференция в здравното министерство.

Единствено зеленият сертификат ще може да даде възможност на половинките да прекарат предстоящите бавни и мъчителни 24 часа в ресторант, демонстрирайки лицемерно, че тачат повече сърцето си, отколкото носоглътката, пренебрегвайки добрия стар Трифон Зарезан.

„Взехме решението с тъга, защото си даваме сметка, че по този начин дисквалифицираме от участие мнозина чародеи, но дългът преди всичко. Не можем да позволим преплитане на езици, слюнкоотделяне и допир къде ли не на хора, които не могат да спазват нужната социална дистанция по принцип, камо ли в разгара на заразата“, сподели влъхва от Пандемичния щаб.

Новината свари неподготвени млада двойка от Лесичери, планирали гастрол в Студентски град.

„И ся кво? За фризура 500 кинта, за бельо 200, за парфюми 300. Отидоха за тоя дет духа“, изнервено промълви 21-годишната Дюля Райкова, гледайки с просълзени очи възлюбения си Игнат.

Кавалерът я успокои, заявявайки, че вярно илядо лева са бая пара, но щом остават при тоя дет духа, няма да го прави на проблем.

За разлика от тази сантиментална гледка, на мегдана в Пирдоп се изви кръшно мъжко хоро, в което местните благославяха новите мерки, анатемосвайки чуждите празници и приготвяйки се за голямото нарязване.

„Дюшеш ни идва, момче! Аман от таквиз чуждоемки. Та люцерна да късаш да подаряваш, та на кайве да одиш с жената, а за капак и да са баняш по никое време. Сегиз, като откинем за Трифон доле у механата, та дорде не мине целата гръчка азбука, нема да им излезем“, закани се 57-годишният Панайот, баща на 8 деца, някои от които негови.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Вашият коментар