Малката Ромина отново има нужда от кръводаряване

След като през месец март стотици хора с добри сърца помогнаха на 9-годишната Ромина, лекуваща се от левкемия, да получи нужното количество кръв за своето лечение, днес отново е време да направим поредната стъпка, за да подкрепим малкото момиче в битката ѝ за щастливо детство.

Ромина Дичева Нончева е настанена в отделението по онкохематология в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. След проведен трети курс химиотерапия се възобновява търсенето на кръводарители с кръвни групи А- и А+.

Кръводаряването може да се извърши единствено в РЦТХ-Пловдив, а поименните бележки, издадени от него, трябва да се снимат и изпращат на следната електронна поща: dicho1971@abv.bg

Всеки, който желае да дари кръв и да помогне на малката Ромина трябва изрично да посочи, че е за Афереза!

Заболяването изисква регулярно кръвопреливане, което предполага и регулярно кръводаряване! Няма конкретна бройка на търсените дарители и крайна дата.

За кръводарителите от Стара Загора ще бъде направена специална организация за транспортиране до Пловдив, а за записване и повече информация старозагорци могат да се обърнат към Милка Колдамова на телефон 0887 193 042.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Добрата новина: Събраха нужната кръв за 9-годишната Ромина

Вашият коментар