„Мъжът на жена ми“ на Куркински с последни билети

Приближава датата на абсолютният комедиен хит „Мъжът на жена ми“. Идният вторник на 18 януари Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов ще ни очакват на сцената на Дом на културата Борис Христов от 19 часа.

Представлението е играно над 50 пъти в Пловдив, винаги при пълна зала. Бурни реакции предизвика и по време на фестивала „Включи квартала – театър в парка“, който се игра на открито в седем парка под тепетата. И към тази дата интересът е голям, но билети все още има на касата на MaskArt.

„Мъжът на жена ми“ е по текст на Миро Гавран с режисьор Мариус Куркински, който също се е погрижил и за музикалното оформление.

Много смях и философски размисли очакват зрителите, които ще гледат постановката на Мариус Куркински, в която сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. Това е разказ за оцеляването на една жена, изоставена още като дете. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а в ролите на мъжете, които се борят за любовта й, се превъплъщават Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. Именно те ще завържат интрига на сцената и ще си разменят болезнените реплики от творбата на един от най-големите хърватски драматурзи.Техните герои са хора, които са имали много трудности в живота си, но намират сили да продължат, въпреки болката. Те пресъздават с много хумор и най-тежкия момент от битието си. Според режисьора пиесата не може да се нарече точно комедия, но екипът е акцентирал именно на смешните неща от битието ни. Дори и изневярата е погледната от странно-смешния ъгъл. Комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. Възможно ли е жена ми да си има мъж?! Защо се стига до такава натрапчива и „шантава“ ситуация? Къде са причините? В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство?!

Вашият коментар