Месец на комедиите в Пловдив с MaskArt

През януари и началото на февруари пловдивчани и гости на града ще се насладят от изобилие от комедийни театрални заглавия от афиша на MaskArt. След премиерата на „Срещи в сряда“ на 16 януари и „Българската литература накратко“ на 29 януари, в Дом на културата „Борис Христов“ ще гостуват още две, изпълнени със смях и емоции постановки.

На 31 януари може да гледате Николай Урумов, Николета Малчева, Дамяна Тодорова и Константин Николов в авторския комедиен спектакъл на Орлин Дяков „Роднини“.

Какво събира едно семейство? Дали приемаме роднините си – желани или не – такива каквито са? Кое прави
семейството – семейство? Това са въпроси, които не си задаваме в забързаното ни ежедневие, сред вълната от излишна информация, която ни залива. И изведнъж… животът ни ги задава, искаме или не. Как да отговорим?

Малко след това, на 6 февруари, пристига и „Маршрутка“ на Театър „Иван Димов“ – Хасково.

Гледайте култовата сатира на Елин Рахнев със звездното участие на Катерина Евро, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов, Дидо Мачев, Мария Статулова, Стефан Денолюбов и Стелиян Николов.

„Пътуването с Маршрутка не е пътуване, а валс за сетивата. То няма нищо общо с пътя, с някаква крайна точка. То е безцеремонна траектория на живеенето ни, каймак на общественото, тотална анатомия на днес. Пътуването с Маршрутка е върховен миг. То е като азбука на последните години, като евъргрийн на бъдещето“, казва авторът.

Начален час на постановките: 19:00 часа

Билети на касата на MaskArt в Дом на културата.

За автора

Вашият коментар