Nikol възпя любовта, преминаваща през време и пространство

Зад псевдонима Nikol стои Николета Ставрева – млада и талантлива певица, учила в музикална паралелка в град Бургас, а по-късно завършила висшето си образование в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – гр. Пловдив. Била е част от квартет „Захир“, познат на широката аудитория от финалите на телевизионния формат „България търси талант“. Участвала е също в „Гласът на България“, както и в много други музикални формати, конкурси и концерти.

Наскоро излезе новата песен на Nikol – „Когато слънцето залезе“, открояваща се не само с текст и мелодия, но и с концепцията на клипа към нея. Той разказва една военна история и как битките между отделните социални групи могат да разделят семейства, приятели, влюбени. Въпреки това, на финала любовта намира своя начин да се завърне при чакащите я. Намира начин да оцелее.

„Целта на този проект е да докосне сърцата на хората и да внесе топлина на фона на трудните времена, в които се намираме. Искам да им покажа, че дори и в трудности любовта може да се справи с всичко, че за нея няма граници. Напоследък виждаме само краткотрайно гледаема комерсиална музика и имиджови клипове. Изключително малко са аудиовизуалните произведения с поучително и стойностно съдържание. Амбициите ми за бъдещето са да продължа да създавам такива стойностни проекти, от които смятам, че хората имат нужда“, споделя Николета.

За реализацията на проекта се сформира екип, включващ Николета, Жоро Ставрев – режисьор, Георги Зайков – музика и аранжимент, Един Унджиян – текст, Красимир Симеонов – хорс мастер. Главните роли са поверени на актрисата Мина Каникова и кино каскадьора Тодор Лазаров – Джуджи, чийто професионален опит включва международни продукции в страната и чужбина.

Във видеото се включват и момчетата от бригада VI и спец – група „Вокил“ – Еърсофт отбор, които се превъплъщават във войниците, загубили живота си заради чужди идеали. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на НФК, по програма „Музикални инициативи“ 2021.

„Едит, освен добър приятел, е изключителен творец. Тя почувства магията, която искахме да вложим, и думите дойдоха сами. От своя страна, Георги Зайков не просто направи, а изрисува музиката и аранжимента. Що се касае до Жоро Ставрев, той е режисьор, който държи не само на естетически издържаната кинематография, но вкарва и частица от душата си, за да ѝ вдъхне живот. Стиковахме се толкова добре, че ще продължаваме да работим заедно. Един от скорошните ни проекти ще е съвместна песен с Едит“, допълва изпълнителката.

Интересно е, че „Когато слънцето залезе“ отлежава като идея от цяло десетилетие, а не е провокирана от настоящите военни действия по света. Необходими са били години, за да може силата на посланието да се впие до толкова в душата на създателите си, че да решат, че най-накрая е дошло подходящото време. За жалост, се оказва, че за подобни сюжети всяко време е подходящо… 

За автора

Вашият коментар