12-класник от ТЕТ-а е убиецът на жената пред клуб Vision

Продължават масовите убийства по пътищата в Пловдив, като градът под тепетата е сред първите с най-много инциденти и смъртни случаи в страната

19-годишно момче е било задържано късно снощи в дома си заради инцидента с блъснатата и убита на място 61-годишна жена от Пловдив

Липсващите части от автомобила на момчето съвпадат с останките на местопроизшествието

На 14-април неизвестен водач прегази и остави на място жената, която е пресичала на зебра на бул. "6-и септември". Тя е работила в заведение "Вижън"  и се е прибирала към дома си след работа. Пътният джигит избяга и беше издирван близо два дни от полицията. Тази сутрин, след масово издирване на цялата пловдивска полиция стана ясно, че убиецът е абитуриент, казва се Асен и е от Стамболийски, като е навършил 19 години през януари. Той учи в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив, като тази година е абитуриент.  В четвъртък вечер, малко след 21:00 часа той преминава с бясна скорост и прегазва жената, кoято била на работа до този момент в клуб Вижън. 

След трагичния инцидент в центъра на града, Асен прибрал колата – Toyota Rav4. До следите му се е стигнало, след като полицията открива автомобилът на момчето изоставен между хотел Марица и моста на Герджика. Асен е притежавал шофьорска книжка, а в нощта на инцидента не е бил сам във возилото.

В петък, деня след случилото се, той продължително търсил сервиз, за да поправи щетите. Поради факта, че денят бе почивен, младежът не успял да открие такъв. Абитуриентът разказал пред полицаите, че се е уплашил и заради това избягал от местопрестъплението.

Асен е задържан за 24 часа, а този следобед ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, информира сайта podtepeto. 

Ако бъде признат за виновен ще получи от 3 до 15 години затвор!

Инцидентът е станал около 21:00 ч. в четвъртък. Управляваният от младежа автомобил блъснал 61-годишна жена на пешеходна пътека. Тя починала след удара, а Асен избягал. Той бе задържан след упорито разследване от страна на полицията, продължило повече от ден, информира trafficnews. 

Снимки: trafficnews и glas.bg

За автора

Вашият коментар