Георги Влайков: „Няма по-чиста мотивация от това да помагаш на хора в беда“ (ВИДЕО)

Георги Влайков пое кормилото на Доброволното формиравание „Пловдив 112”

До края на годината организацията ще приема доброволци, които искат да се обучат и да помагат на бедставащи

Доброволно формирование 112, което през последните години е неизменно във всички акции при аварии и бедствия вече си има нов ръководител, Това е известният на мнозина пловдивчани Георги Влайков, който поема кормилото на може би най-активната пловдивска организация, която се оказа и със доста сериозно техническо оборудване и сериозни възможности за реакция при бедствия. 

Доброволците, които членуват вече в „Пловдив 112” наброяват днес точно 76 човека, като поне една трета са винаги готови да се включат в акции и се явяват винаги, когато имат нужда от помощта им. Оказа се, че хората са единствените в цяла България, коитo дават 8 часови дежурства в районните служби на Пожарната и трупат опит заедно с професионалистите. 

"Всеки един от нас минава първоначално обичение с възможност да се профилира. От миналото лято даваме дежурства с пловдивската пожарна и аварийно-спасителна служба. Имаме доста колеги и колежки, с което се гордеем, а това им дава възможснот да се обучават от професионалист", каза Георги Влайков пред камерата на mediacafe.bg

"Първата ни сериозна акция бе наводнението в Аспарухово, а една от трудните акции бе пожара в резервата Риломанастирска гора, където само за да достигнем мястото на пожара трябваше да ходим 4 часа, което от физическа гледна точка ми е оставило най-трайна следа", сподели планинският водач Георги Влайков.

Той коментира пред нас амбициите за развитие на формированието в следващите 4 години, като той и екипът му са си поставили за цел да се наблегне на участието на доброволците в тясно специализирани курсове и допълнителни обучения за повишаване на квалификацията им, да покажат на на пловдивчани, че не е лошо да участват като доброволци в различни акции и да имат повече социална ангажираност в живота си. Жоро Влайков покани младите хора, които имат желание да се включат в пловдивското формированието.

"За нас достатъчна мотивация е да получим само благодарност от хората. Да влагаш усилията си в нещо, което може и искаш, в нещо което е толкова хубаво, безкористно. За съжаление доброволчеството в България не е добре развито, защото много хора не знаят как се оказва първа помощ, даже и от хора, от които се очаква да знаят това".

Чуйте цялото интервю от следващото видео: 

Заместнити на георги Влайков са Росен Спасов, Меглена Трифонова, Красимир Каракашев и Атанас Даков.  

Ако искате да се свържете с "Пловдив 112" може да го направите от ТУК

За автора

Вашият коментар