Световно по планинско бягане преминава през България

Parangalitsa VK е състезание по планинско бягане, спадащо към дисциплината „вертикален километър“, което ще се проведе за първи път на 5 юни в местността Картала, в близост до резерват Парангалица, разположен в Рила планина. Трасето е с дължина 4.7км / 960м D+, стартът ще бъде на долна лифтова станция Картала, а финалът на връх Исмаилица. Състезанието е отворено за участие за всеки желаещ, като за регистрация и информация за задължителна екипировка, застраховка и попълнени Декларации, посетете сайта на събитието тук.

Стартът на състезанието ще бъде даден в 10:00 часа. Получаване на стартовите пакети и регистриране на място при наличие на свободни номера ще започне в 08:00 часа на същия ден. Подробна програма може да намерите тук. Събитието може да следите и във Фейсбук тук.

Освен като контролен старт за Световното първенство по Скайрънинг за мъже и жени и Световното първенство по Скайрънинг за младежи, „Parangalitsa VK“ е един от деветте старта от Световния шампионат по вертикален километър – VK OPEN Championship. Световният шампионат преминава през Италия, Испания, Португалия, Шотландия и Норвегия, а на 5ти юни прави и своята спирка в България за старта на „Парангалица VK”.

Вашият коментар