15 работника за 6 км отсечка на околовръстното в Пловдив

Кметът на Пловдив настоява срокът за ремонта на Околовръстното шосе на града да бъде съкратен сериозно, защото блокирането му до 15 май създава изключителни затруднения на трафика, както в града, така и за жителите на селищата от Родопската яка. 

„Ако трябва ще се работи през нощта, но няма как да допуснем два месеца подобен хаос в движението в Пловдив. Каня ви да дойдете с линейния график за дейностите при мен, а следващата седмица ще отидем заедно в Агенция „Пътна инфраструктура” в София, за да видим как да ускорим ремонта и да улесним жителите на Пловдив“. Това заяви на представителите на фирмата изпълнител Здравко Димитров, който днес бе на кръстовището на Околовръстното шосе и пътя за Марково заедно с представители на полицията и ресорните заместник-кметове, имащи отношение по възникналия проблем.

От днес по искане на кмета тежкотоварните автомобили, които се движат за Асеновград и Смолян, няма да преминават през града, а ще бъдат пренасочвани през АМ „Тракия“ и пътен възел „Скобелева майка“. Регулиране с пътни знаци ще има на всички входове на града.

„Осем патрулни екипа дежурят в най-натоварените часове по възловите кръстовища в града и движението вече се нормализира. Сигурен съм, че заедно можем да създадем добра организация, за да спестим затрудненията на пловдивчани“, категоричен бе старши комисар Рогачев.

По данни на фирмата изпълнител на Околовръстното шосе в момента работят 4 багера, една фреза, два камиона и 15 работници. Кметът Здравко Димитров заяви, че е необходимо при първа възможност  техниката и работниците да се увеличават, за да се съкратят сроковете за изпълнение на ремонта. „Виждате какво става при този ремонт и трябва да знаете, че такъв транспортен хаос е много възможен, ако до две години не изпълним вътрешния ринг и не облекчим трафика в Пловдив“, коментира още кметът.

За автора

Вашият коментар