4000 лева събра Младежки център за 5 каузи

Мрачното време през уикенда не успя да попречи на прекрасното настроение на участниците и посетителите на великденския благотворителен базар, организиран за поредна година от Младежки център Пловдив.

Целта на традиционния вече базар е развиване на подкрепата и съпричастността на младите хора към благородни каузи и добри дела, както и стимулиране на творчеството у тях. Изданието се казва „От деца за деца“ и се проведе успешно тази събота и неделя, като в подкрепа се включиха десетки пловдивчани.

15  училища, детски градини, доброволчески и неправителствени организации и артисти спомогнаха с лично изработени великденски подаръци за избрани каузи. Те се включваха в подкрепа за лечение на болни младежи, на семейства, засегнати от ковид кризата или в риск, деца със специфични нужди, подпомагане на читалища, артисти и приюти за животни. Събраната обща сума е 3917,58 лв. Участниците не скриха удовлетворението си от добротворчеството и съпричастността и потвърдиха, че отново ще се включат в следващия благотворителен базар на Младежки център Пловдив по Коледа.

За автора

Вашият коментар