Дари костюм или рокля на абитуриенти от домове

Абитуриентският бал е голямо събитие в живота (или поне за повечето хора е). С него порасналите младежи правят своите първи крачки в редиците на възрастните. Абитуриентският бал се очаква с нетърпение от всяко момиче и момче. За това бляскаво събитие някои похарчват купища пари, други – според възможностите си… а трети.. не могат да си позволят да купуват скъпи тоалети и дори не мечтаят за разкошни бални рокли.

Свързахме се със сайта Милостив, които организират акция за деца, лишени от родителска грижа, сред които разбира се има и дванадесетокласници. Те са се свързали с всички домове за деца от 7 до 18-20 години в страната и са извадили нужата информацията в таблица.

Ето какво споделиха те: “Като цяло целта на Милостив е да свързва нуждаещите се хора и каузи, с тези, които имат желание и възможност да помогнат. След като двама човека ни питаха дали знаем в кои домове имат абитуриенти, писахме на всички директори на домовете за деца над 7 години, ако желаят да ни предоставят такава информация.

Публикувахме данните на сайта ни и във фейсбук, веднага няколко човека изразиха желание да помогнат. Смятаме да пишем тези дни и на някои фирми, за да ги питаме дали могат да помогнат за обувките и мъжките костюми, тъй като роклите ще се намерят по-лесно.

И ти можеш да се включиш в акцията! Нека създадем приказка заедно! Свържете се с организаторите  ТУК  или с  някои от доброволците, които са започнали вече да събират облекла, като например: Фейсбук групите "Протегни ръка" и "HILIFE.BG" .

Дари радост на абитуриентския бал, като подариш балната си рокля, обувки или аксесоари на абитуриенти, които не могат да си го позволят.

 

За автора

Коментари (1)

Вашият коментар