Група младежи издирват 5 ден изчезналия Стефан. Следа от него няма!

Група от 8 младежи издирваха цял ден изчезналия на 19-ти юни Стефан Маринов от квартал "Смирненски" в Пловдив. Момчетата и момичетата пуснаха вчера вечерта официално съобщение в интернет, че се събират пред Народна библиотека "Мол Пловдив" рано тази сутрин.

Ден преди това те трябваше да проверят камерите на НБ "Иван Вазов", но на тях са разпознали единствено брат му Веселин, с който са близнаци, след което са се разпределили на групи с две коли и едно колело.

Проверявали са отново любимите места на Стефан – гребната база, училищата в родния му квартал, както и не са пропуснали да обходят Моловете, стадион "Христо Ботев" и Централна гара, както и крайните квартали на града. 

Приятелите на художника са разлепили из града афиши с неговия лик.  

Следа от Стефан обаче няма!

Младежите са пуснали официална молба за издирване в полицията, след като органите на реда не са взели на сериозно апела на майката на Стефан. Това, което те имат като информация от служителите на МВР от понеделник 23.06, че трябвало да мине малко време, за да се задейства системата, както и са получили уверение. че от днес (24.06) ще започне издирването му. 

"Ние правим, каквото можем, за да го търсим, но силите ни не са големи. Проверихме много места, където може да е бил, разпитваме хората, които го познават, търсим следи за него. Обаче не разполагаме с достатъчно опит в издирването на хора. Време е институциите да се намесят и да почнат да издирват Стефан", сподели един от доброволците в издирването Мирослав Трифонов за mediacafe.bg 

Приятелите на момчето са се притеснили Стефан може да  е направил някоя глупост. "Надяваме да е отишъл някъде извън Пловдив и скоро да се появи", коментира  Миро.  

Стефан е завършил "Художествената гимназия" в Пловдив, като едно от любимите му занимания е да рисува. Едно от нещата, с които се е захващал през годините е вишката, от която феновете на Ботев Пловдив даваха тон на стадион "Христо Ботев",

След възраждането на клуба, когато "жълто-черните играят във "В" група, тогава 26-годишният художник изрисува емблемата на бултрасите на черен фон и творението му стоя там цели 3 години, преди съоръжението да бъде бутнато, за да почне да се строи ново. Това е едно от любимите му места в град Пловдив.  

Ако имате някаква информация за Стефан, моля пишете в страницата във FB

Търенето продължава!

Снимки: Podtepeto.com

За автора

Вашият коментар