Гръкът прегазил Кари ще се размине с глоба

Само с глоба могат да се разминат гръцкия студент по фармация Христос Боскос и Васил Калев, обвинени за трагедията с прегазената ученичка Катерина Матеева. Тя ще бъде в размер от 1000 до 5000 лева, като се предвижда и лишаване от шофьорска книжка за няколко месеца.

Размерът на паричната санкция и отнемането на свидетелството за управление ще зависят от тежестта на нарушенията, извършени от шофьорите, обясни за „24 часа“ говорителят на прокуратурата Атанас Илиев.

Припомняме, че на 19 май 16-годишното момиче бе пометено на автобусна спирка в Пловдив след като гръцкият студент минал на червено с висока скорост (установено е, че е карал с 98 километра в час) със спортния си нисан и се блъска в мерцедес на пловдивчанин. От удара колата на Боскос се разбила в близката автобусна спирка.

На гръцкия гражданин не бе наложена забрана да напуска страната от прокуратурата и една седмица след инцидента той се беше прибрал в родината си. Сега също се намира там, като има готовност да се върне обратно в Пловдив при желание на прокуратурата.

За сравнение таксиметровият шофьор който се блъсна в спирка на столичния булевард „Цариградско шосе", рани 10 души и уби 25-годишна студентка и 6-годишно момиченце, получи присъда от 9 години лишаване от свобода. Разбира се, при него имаше и утежняващи вината обстоятелства като шофирането в нетрезво състояние (1,5 промила алкохол в кръвта).

Само седмица след инцидента с Кари в Пловдив, джип прегази 4-годишно дете на пешеходна зона в Стара Загора, а шофьорът на автомобила след като беше почти линчуван от станалите свидетели на случката, първоначално влезе в болница, а след това остана под домашен арест.

През последните две седмици повече от 10 души намериха смъртта си по пътищата край и в град Пловдив.

За автора

Вашият коментар