И София се превърна в Пловдив…

"Футболът е за феновете, страстта не се купува!"

Това не са просто думи на обикновен зрител, а на по-голямата част от пловдивчаните, които тръгват днес от града си към столицата, да подкрепят своя отбор срещу другия пловдивски тим. 

Парадоксално нали, уж пловдивско пък в София. Уж в столицата, пък провинциално. Хем за феновете, но само за пловдивските. Софийските и тези, които искат да наблюдават това изпълнено с мощен футболен заряд дерби ще останат извън стадиона, защото за тях билети НЯМА (освен, ако не са си закупили от Пловдив, тогава няма кой да ги спре). Те не са достойни да гледат това велико бълраско дерби!?!

Софиянци заслужават правото да посетят мач, който от десетилетия се явява особено вълнуващо събитие за българския футболен живот. Тръпка, която не може да се сравни с друга. Сигурно, голяма част от сините и червените са пътували до Пловдив, за да гледат битката на двата местни гранда и не са имали проблем в това? И какво от това, ще кажат от МВР, когато нямаме сили да се справим, по-добре да затворим всичко и мач да не се гледа.

За няколко часа обаче София ще поеме от страстта на пловдивската футболна емоция. През "Орлов мост" ще преминат стотици коли с регистрации PB, а малко след това околията около 'Националния" ще бъдат оглошени от песни, каквито тук не са непонятни. 

Хората ще гледат странно и ще подминават бързо, други ще се спират, за да се вторачат в опиянените от лудост майнички. Защото това не е просто игра, това не е просто футбол. Това е битката на един град за надмощие. А, който спечели днес, ще спечели двойно – и Пловдив, и София.  

Защото София се превърна в Пловдив… за кратко!

За автора

Вашият коментар