D2 с албум след 8 години застой

Четвъртият албум на D2 вече е факт и носи символичното заглавие Феникс. Обложката му е напълно в рок стилистиката, изобразява метална жар-птица на фона на стилизирани пламъци. „Името на диска не е избрано случайно”, коментират от групата, „Според легендата птицата Феникс е надарена със способността да се регенерира и да се възражда от собствената си пепел, млада и силна отново. Изстрадахме много този албум и вложихме в него всичко от себе си – най-голямата награда за нас ще е хората да го оценят и харесат.”

Това е първият албум на бандата от цели 8 години насам, но единствените подробности, които D2 са издали досега са само, че албумът ще включва както ритмични рок парчета, така и нежни балади, а по-голямата част от песните в него са на български език.

Летвата за Феникс е вдигната високо, защото от предишните три албума на D2 – „Ледено момиче“, „2002“ и „6“ – са продадени общо над 250 000 броя диска. В седмиците преди излизането на Феникс D2 предстои да разкрият детайлите по записите на албума и колаборациите си в него, а първият сингъл ще може да бъде чут за първи път по време ва концерта. Групата ще представи официално албума си на 28-ми този месец.

За автора

Вашият коментар