Хора от няколко града запалиха свещ за Петьо в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Ако мога да излежа аз тези 6 години, за да си върна детето, ще ги излежа. Ако трябва и 30 ще лежа, за да се върне Петьо", каза през сълзи бащата на убитото момче Петър Гевечанов вчера.

Хора от различни краища на България се стекоха вчера вечерта в Пловдив, за да покажат съпричастност на  семейството, което загуби 6-годишния Петьо на 14-ти април в Панагюрище. Хора от София, Бургас, Стара Загора, Хасково и Панагюрище запалиха свежи и стояха повече от 3 часа на паметника на "Съединението". Те се подписаха в искането за строги наказания за извършителя Цветан Пъков.

"Тази година Петьо трябваше да е 1-ви клас, но няма да бъде никога. Искам да попитам Цветан Пъков как да отговоря на малкото си дете къде е батко му. Да му отговори той", каза през сълзи майката на Петьо – Десислава Гевечанова, докато държеше свещ и снимка на детето си.

"Знаете ли какво е да отнемат част от вашето сърце. Ние разбрахме. Вие – господарите на улицата и тези, които имат законното право да се разполагат с човешкия живот. Как сте? Храните ли се редовно?

А вие, тези на високо, които коронясвате тържествено тези крале в скъпи каляски, как сте? Будите ли се нощем? Вечер, когато се прибирате при децата си, след като отново сте продали човешки живот, гледате ли ги в очите?

Макар със сведен поглед ние бихме чули вашите отговори на нашите въпроси. Всеки понякога остава без думи, но  вече не. Наш ред е да говорим!", каза пред медиите ученичката и приятелка на близките Мария Петришка.

Останалият коментар ще оставим на вас, след като изгледате видеото от символичния протест:

На 23.04.2015 (четвъртък) от 10:00 часа в апелативен съд Пловдив ще се проведе делото срещу обвиняемия Цветан Пъков, който уби по жесток начин 6-годишния Петьо от Панагюрище. Утре 44 годишният бизнесмен ще обжалва присъдата си. 

Студентите и учениците, които организираха подписка за пледиране на възможно най-тежкото наказание за убиеца апелират към всички съпричастни на трагедията да се съберат утре в 10:00 часа пред съда в Пловдив. 

ПРИЗИВ

"Молим всеки от вас да подкрепи семейството пред съдебната зала с настояване правораздавателния орган да допусне извършителя – единствено без качулка – криеща самоличността му с цел повече хора пострадали при произшествията причинени от него да разпознаят самоличността му и да обявят деянията му публично

Надяваме се на обществена подкрепа на всички хора със сърца, за да спре войната по пътищата в България отнемащи живота на невинни същества. Благодарим  ви!

ОТ СЕМЕЙСТВОТО

Вижте как студентите в Пловдив подкрепиха протеста вчера.

Вашият коментар