Мерилин Монро оживя на Сцена на кръстопът (СНИМКИ)

Блондинка…. Америка…Кино…Секс-символ…Украйна….Сцена…Пловдив

Шести ден от Сцена на кръстопът е! В камерна зала на Драматичния театър гостува един от известните украински театри „Comme il faut“ от Киев със спектакъла за холивудската звезда Мерилин Монро „Образ, засенчил жената“.  

40 минутният спектакъл на шестимата млади актьори е от онези представления, които те грабват още в самото му нчаалото. За него важи онези познати думи – трудно е да се опише, трябва да се види. Играта на украинците е естествена, непринудена сякаш образите са създадени за всеки един от тях. Младата дама, кояот влиза в образа на Мерелин Монро е невероятна. И ако е прието да се споменава, че голямата актриса е неподражаема, то след този спектакъл митовете са заличени, защото образът е убийствено близък до този на реалната Мерелин. 

Актрисата е зашеметяваща, а влизането й от образ в образ – от първите години звездата до голямото й издигане на сцената и самозабравата сред лукса на живота прави реалността от средата на 19 век жива. Киевския мюзикхолен театър „Comme Il Faut” дарява на публиката с всички тънкости на жизнените перипети на великата актриса. Сюжетът е динамичен и не те оставя да си поемеш дъх за секунди. Акьторите влизат от роля в роля, за да развият образа Мерелин с впечатляващи смени на костюмите и декора.  

След края на пердставлението почетният консул на Украйна в Пловдив инж. Димиър Георгиев. поднесе специален плакет за участието в сцена на кръстопът на цялата трупа, която бе изпратена с бурни аплодисменти от пловдивската публика. 

Мюзикълът е създаден по авторски руски текст с автор Марина Дреганова, режисьор е Станислава Лясота, а музиката е на Марк Шейман.  

Вашият коментар