Новата учебна година е юбилейна за магистърските управленски програми на АМТИИ

За десета поредна година Академията отваря врати за прием на студенти в утвърдената  магистратура „Артмениджмънт“ ,  както и магистратурите „PR на арторганизации“ с петгодишна история и стартиращата от тази година магистърска програма „Аниматор изкуство в туризма“.

В десетгодишната си история магистратурата „Артмениджмънт“, както и стартиралата през 2011 година  „PR на арторганизации“ са изградили стотици ръководители на културни институции, между които  директора на Кукления театър в Пловдив и доскоро зам. директор на Народния театър „Иван Вазов“ Виктор Бойчев, Тодор Боянов – директор на Драматичен театър "Апостол Карамитев"-Димитровград, Красимир Къшев-диригент на Държавна опера Стара Загора, Дарин Петков – директор на Държавен куклен театър – Стара Загора, основателят на фолклорното радио и фолклорен клуб "Чанове" Костадин Господинов и много други действащи артмениджъри.

Обучението в магистратурите е едногодишно двусеместриално редовна и задочна форма, като в процеса на следването студентите посещават знакови арторганизации от сферата на сценичните, визуалните и музикалните изкуства, запознават се с дейността на държавни и частни медии и присъстват на изнесели лекции от страна на утвърдени действащи мениджъри.

Завършилите трите специалности придобиват квалификация „Магистър по артмениджмънт“, „Магистър по PR на арторганизации“ и „Магистър аниматор изкуство“.

В магистърските програми на АМТИИ могат да подават документи  бакалаври с дипломи от сферата на изкуството и бакалаври с друга квалификация и интереси в управлението на арторганизациите и процесите в туризма.

Документи за трите магистратури могат да се подават до 24 септември включително. Изпитът по документи и събеседване с кандидатите ще се проведе на 26 септември, събота, в АМТИИ-Пловдив.

 

 

За автора

Вашият коментар