Орегонски държавен университет с представяния в Пловдив

На 23 април един от най-реномираните американски научно-изследователски университети OREGON STATE UNIVERSITY ще проведе информационна среща в Пловдив.

Орегонският държавен университет е изключително високо ранкиран в световните класации за научни открития. Един от най-емблематичните възпитаници на университета е д-р Дъглас Енгълбърт-изобретателя на компютърната мишка. Университетът имат значителен принос към проучванията на НАСА и конкретно към мисията на Марс „Марс Експлорейшън Роувър”. Академичният състав има съществено участие при изобретяването на интернета.

Фондация Карнеги за развитие на образованието” поставя OREGON STATE UNIVERSITY на едно от водещите места сред университетите с висока изследователска активност. За 2013г. университетът получи финансиране от USD 263 000 000 за нови научни изследвания.

В Орегонският държавен университет студентите се подготвят да бъдат конкурентноспособни по проекти от международна значимост. Сред най-значимите програми са: Лесовъдство и агрономия, класирани на 7-мо място в света; Мода, класирана на 5-то място в САЩ и ядрено инженерство, класирана на 11-то място в САЩ.

OREGON STATE UNIVERSITY предлага бакалавърски и магистърски програми в следните области: Бизнес, Либерални изкуства, Науки за Замята, океаните и атмосферата, Устойчиво развитие на планетата, Здравеопазване, Фармация, Ветеринарна медицина, Педагогика, Лесовъдство, Агрономия и Хранителни технологии, а също и доста инженерни специалности: Компютърно, Строително, Индустриално, Механо, Химично, Електрическо и Еко инженерство.   

Университетът има специално разработени подготвителни програми за международни студенти. Те съчетават обучение по английски език, специализирани предмети и курсове за академични умения.

Отпускат се три вида стипендии за български студенти – от USD 3 000 до USD 13 500. Специални стипендии от USD 9000 има и за подготвителните програми.

Информационната среща в Пловдив ще се проведе на 23 април в х-л “Тримонциум” от 18.30 часа.

Линк за предварителна регистрация тук

За автора

Вашият коментар