Основният партньор на културата в Пловдив стана на 25 години

Козметична компания „Розаимпекс”, която никога не отказва да подаде ръка на театралните и културните среди в Пловдив, отпразнува своята 25-годишнина с колеги и приятели

На 10-ти декември – навръх рождения ден на фирмата, всички служители, шефовете, дистрибуторите, доставчици на суровини, спедитори и много гости изпълниха залите на Гранд хотел Пловдив, за да вдигнат шумна наздравица за красивия празник.

25 г. – отлетели като един миг, 25 г. –  стъпка след стъпка по пътя, който утвърждава марката „Розаимпекс” вече в 48 страни на четирите континента.

Тържеството започна с красотата на родната родопска песен, вкоренена в народния фолклор  – емблематичните 101 гайдари пренесоха с таланта и ручилата на гайдите си енергията на Родопа планина в Пловдив.

Инж. Димитър Георгиев, заобиколен от семейството си, откри празника. Сладкодумно разходи публиката през годините – от самото начало, когато в няколко стари полуразрушени сгради през 1993 г. той, съпругата Дора, приятелите Васко, Рилка, Минка и Недялко, „забъркват” магията „Розаимпекс”.

Червила, балсам „Розета”, Блондор1+2, боя за коса „Скала” са първите продукти, първите третепи, първите поръчки… и само след година – първите спечелени 96 000 лева и златен медал от Международен панаир Пловдив.

Това са годините на прехода в България, когато страната се променя всеки ден. Събитията и във финансов и в политически план ежедневни ни изправяха пред дилемата „ще успеем ли да преживеем всичко това?”, ще има ли пазари, ще осигурим ли заплатите на хората около нас … хиляди въпроси за мен и ръководния екип, каза в емоционалното си слово инж. Георгиев.

25 г. „Розаимпекс” укрепва, расте, модернизира се.

Днес компанията произвежда над 300 артикула в модерна фабрика с най-новите мощности. Фирмата е най-добрата е сертифицирана по ИСО 9001:2001, по GMP и ИСО:14000 за опазване на околната среда.

Доброто име на марките „Розаимпекс” се базира на високото качество на влаганите суровини и материали, съчетано с добрата техника и собствените технологии.

Инж. Георгиев изтъкна факта, че за 25 г. фирмата не се е оцветила в лакмуса на нито една политическа партия, а постоянно е обърната към клиента.

„Розаимпекс” е и социално отговорна компания, която не стои безразлична към обществено-значими проблеми.

Своето пълнолетие – 18-та си годишнина, отпразнува с националната кампания „За още едно българче” – кампания, която подпомогна 36 / два пъти по 18, колкото бяха годините на РИ/ двойки с репродуктивни проблеми. Резултатът е – осем родени български деца. Инициативата провокира правителството да приеме специална програма за подпомагане на семействата да станат родители.

„Розаимпекс” е дългогодишен спонсор на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът”, Международен фестивал на камерната музика, ежегодно дарява книги на читалищните библиотеки в Тополовград, Синапово, Ягодово, Марково, Борец и Хисар .

Инж. Димитър Георгиев спомена и някои от отличията на „Розаимпекс” – оценка за работата на всички в екипа, работещи за компанията, някои с повече от 20 г. стаж в „Розаимпекс” – пример, от който да се учи младата генерация мениджъри и съсобственици във фирмата Милена Георгиева и Атанас Георгиев. 

Бяха раздадени 60 статуетки – малка пластика „Розаимпекс” за верните приятели на фирмата.

"История като приказка… Но е време за купон"…, даде тон на празника Георгиев. На сцената се качиха дует Ритон, акустично дуо Weil, шоуменът Виктор Калев, народната певица Славка Калчева, водещ бе актьорът Калин Сърменов, но най-много аплодисменти за своите изпълнения получи най-малкия член на “Розаимпекс” – Доротея.

Танци, веселба, богата трапеза и много усмивки продължиха празника на „Розампекс” до ранната утрин на неделния ден.

"Да ни е честит 25-ят рожден ден, да се срещнем и на 50-я, и на стотния", си пожелаваха хората.

За автора

Вашият коментар