Отворена покана за участие във фестивала за съвременно изкуство Арт Позитив

"Формално" – това е темата, по която могат да работят участниците във фестивала за съвременно изкуство "Арт Позитив" 2014, който ще се проведе в Център за съвременно изкуство "Баня Старинна". Фестивалът се организира за 11-а поредна година от сдружение "Изкуството днес" и е единственото по рода си и мащаба събитие в Пловдив. Куратор тази година е Красимир Добрев. 

Фестивалът не поставя никакви ограничения за изразни средства и насока, което дава възможност за изява в областта на живописта, скулптурата, аудио-визуалните изкуства, пърформанс, музика, театър, танц, инсталации и хепънинг, изяви в градска среда.

Фестивалът дава подобаващо поле за изява както на вече утвърдени артисти, така и на млади художници, които тепърва започват творческите си търсения в сферата на съвременното изкуство, с което сдружение „Изкуство днес” има възможността да подпомага развитието на млади таланти. Кандидатите могат да изпращат своите проекти заедно с кратка творческа биография и приблизителен бюджет до 15-ти март 2014. Поради ограничения бюджет на тазгодишното издание проектите ще бъдат частично финансирани. След изтичане на крайния срок, куратора избира проектите, които да вземат участие във фестивала.

Условия за участие:
1. Творческа биография
2. Авторски проект – описание на идеята и бюджет за реализация
3. Визуални материали

Предложенията се изпращат:
– в дигитален формат на: office@arttoday.org
в следните формати: .doc, pdf, .jpg, .gif, .png, .avi, .mpeg2, quick time, mp3.;
– в аналогов формат на: Пловдив 4000, ул."Константин Стоилов" 36 – сдружение “Изкуство днес” – препоръчано приоритетно, с куриер или лично.

Краен срок за приемане на предложения: 15.03.2014 г.

Подробности може да откриете на сайта на Изкуството днес.

Вашият коментар