Протест срещу Цацаров и в Пловдив(СНИМКИ)

Десетки хора се събраха пред Съдебната палата в Пловдив, за да изразят гражданската си позиция по скандалния случай с главния прокурор Сотир Цацаров. Организатор на протеста е Огнян Дюкенджиев, който се е опитал да събере съмишленици от вчера вечерта в социалните мрежи. Те пристигнаха с 3 малки плаката, на които бе изписано: „Цацаров, подайте оставка!“, „Съдебна реформа СЕГА“ и „ГЕРБгов, Пловдив не е Маноле". Йордан Иванов, лидерът на ДСБ, също се присъедини към гражданите пред съдебната палата.

Причините да искаме оставка е излязлата информация от г-н Дончев. Вярваме, че е имало организирана среща в кабинета на Гергов, по време на която на Дончев са правени намеци, че има хубав бизнес и не е хубаво да се занимава с политика. Като гражданин, смятам че трябва да изразим позиция. Цацаров не е достоен за прокурор, та камо ли за главен. Просто трябва да си подаде оставката.Искаме и реформа в съдебната система, реформа на ЦАЦАтурата.“ Това заяви организаторът на събитието във фейсбук, Огнян Дюкенджиев.

„Този протест не е само заради последния случай, който е само върха на айсберга. Това е показателен случай, но не е като да няма и предишни случаи и системни проблеми в българската прокуратура“, заявява Павел Начев, участник в общественото недоволство. „Системността на всички тези неща, които изредих, са изключително притеснителни. Политическите обвинения, които достигайки в съда не водят до нищо, също. Всичко пропада в крайна сметка. Изключително неадекватен е Цацаров като главен прокурор. Действията, които предприема не са чест за институцията, която представлява“, коментира младият гражданин.

Протестиращите в Пловдив се надяват, че ще бъдат подкрепени и от своите сънародници в София и Варна, където също има организирани протести. Очаква се събитията да продължат и да има следваща вълна на обществено недоволство по повода, като този път, протестиращите заявиха, че ще се подготвят по-добре.

Фотограф за mediacafe: Фей Методиева

За автора

Вашият коментар