Снежно бедствено положение на магистрала „Тракия“

Причината за бедственото положение станаха два закъсали тира, които не спазили забраната за движение на тежкотоварни автомобили

Последният ден на 2016 година започна с бедствено за пътуващите по магистралите "Тракия" и "Хемус". По страшно е на "Тракия" в района на Карнобат. Бургаска област е затворена, а пътят към Шумен през Рижкия проход е блокиран. Десетки хора не могат да напуснат колите си, а на магистралата се е образувала над 20-километрова колона. 

Заради два блокирани участъка край Бургас движението в района ще бъде напълно преустановено. От Петолъчката до Бургас автомагистрала „Тракия” е напълно затворена в двете посоки. Затворен е и Подбалканският път.

Решението беше взето около 3 часа тази нощ на заседание на кризисния щаб, ръководено от премиера в оставка Бойко Борисов. То беше свикано, след като стотици души бяха блокирани в край с. Миролюбово и в отсечката Ветрен – Айтос.
 
Причината за бедственото положение станаха два закъсали тира, които не спазили забраната за движение на тежкотоварни автомобили. „Ние забраняваме, тирове аварират. Закъсали са около 500 коли, автобуси. Говорил съм с всички”, каза премиерът Борисов след заседанието на кризисния щаб, цитиран от bTV.
 
„Искам да призова хората за търпение. Не са чести случаи с такова време леден вятър. В събота до 14 ч забраняваме да се движат всички, после се надявам да пуснем магистралата”, добави Борисов.
 
Голяма част от хората, които не успяха да се приберат по домовете си тази нощ, вече са извозени и настанени в Айтос. За целта е отворена детската градина, която притежава необходимия капацитет да побере пожелалите евакуация към момента. За настаняване са ангажирани и един хотел в Карнобат и три в Бургас. Осигурена е храна и вода в местата за подслон. Има хора, които отказват да напуснат автомобилите си, и ще останат на пътя до неговото освобождаване.

СНИМКА: БГНЕС

За автора

Вашият коментар