Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ откриват „Пловдив чете“

18-то издание на литературния фестивал „Пловдив чете“ ще бъде открито официално с концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ на 29 септември от 19.30 часа.

На сцената на Античния театър ще вземат участие също хор „Детска китка“ и ансамбъл „Делянка“.

Преди това приветствени думи ще произнесат Министърът на култарата Боил Банов, кметът на Пловдив Здравко Димитров и основателката на Фестивала „Пловдив чете“ Божана Апостолова.

По време на церемонията ще бъдат връчени наградите „Орфеев венец“ за високи постижения в съвременната поезия и „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга. Водещ на събитието ще бъде Николай Колев, а входът е свободен.

Литературният фестивал „Пловдив чете“ е форум, който фокусира вниманието върху четенето, книгите, техните създатели и свързани с тях професионалисти. В рамките на Пловдив чете се провежда инициативата „Младият Пловдив чете“ с участието на деца и младежи. Фестивалът се организира за осемнадесети път и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2020 г. От 2015 г. домакин е Издателство „Жанет 45“. Съорганизатори са Министерство на културата, Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Асоциация „Българска книга“.

Цялата програма на Пловдив чете 2020 можете да видите тук

 

Вашият коментар