Талантливият пианист Симеон Гошев впечатли софийската публика

23-годишният талантлив пианист Симеон Гошев впечатли софийската публика с концерт снощи в Националата музикална академия „проф. Панчо Владигеров“. В програмата бяха представени соната на Л. ван Бетовен, клавирни пиеси на Йоханес Брамс, както и сонати на В.А. Моцарт и Сергей Рахманинов.

Симеон Гошев е студент по пиано в 5-ти курс в „Университет за Музика и Изпълнителско изкуство“, Виена, в класа на проф. Олег Майсенберг. Завършил е бакалавърска степен в същия университет в класа на проф. Стефан Владар. В момента е студент по програма Еразмус в Льовен, Белгия, в класа на проф. Алън Вайс. Имал е концерти като солист и камерен изпълнител в Стокхоулм, Копенхаген, Виена, София, Хелзинки, Бургхаузен, Мюнхен, Анталияы Льовен, Солун и др.

Солирал е в Пловдивската, Видинската и Софийската младежка филхармония. Участвал е в майсторски класове на Кристов Лиске, Арие Валди, Стефан Владар, Мишел Бероф, Клаус Хелвиг, Тамара Поддубная, Милена Моллова, Виктор Чучков, Паскал де Войон, Гавриел Липкинг и др.
Лауреат е на клавирните конкурси:
• 1 награда на Международния конкурс „Евангелия Джари“ 2006г.
• 1 награда на конкурса „Млади Виртуози“ в София 2005г.
• 2 награда на конкурса „Виенска Класика“ в Стара Загора 2000г.
• 2 награда на конкурса „Веселин Стоянов“ в София 2002г.
• 2 награда на конкурса „Лист – Барток“ в София 2006г.
• 1 награда на конкурса за камерна музика „Млади Виртуози“ в София 2007г.

Стипендиат на фондация „Йозеф Виндиш“, Австрия.
Осъществил е записи за БНР, БНТ и Баварското радио.

За автора

Вашият коментар