Ученици събират подписка за задържането на гръцкия студент, блъснал Кари

Учениците от Езикова гимназия "Иван Вазов"иницираха подписка в защита на своята съученичка Катерина Матеева, която пострада тежко при пътен инцидент преди 10 дни. В нея младежите алармират, че чужденецът от гръцки произход Боскос А. се разхожда свободно по улиците на Пловдив и настояват за незабавното му задържане. За 3 дни петицията вече има над 1000 подписа. 

Тя ще бъде изпратена и до президента на Република България Росен Плевнелиев, информира вестник Марица.   

Гръцкият студент се е "измъкнал" с мярка за неотклонение "Парична гаранция" от 3000 лева, която му е наложена от Районна прокуратура. Записите от видонаблюдението показат, че шофьорът е минал на червено, след което се е забил в спирката на моста на "Герджика", където за нещастие се е намирала и 16-годишната Катерина Матеева – Кари. 

На 31-ви май и 1-ви юни съучениците й организират две мащабни събития в нейна подкрепа. Лятно кино Орфей и клуб Галакси ще бъдат сцена на много артисти и музиканти в това число Лора Караджова, Central Side, SummersBees, Danny Morales и много други. Входът е само 5 лева. 

От седмцица ученици се редуват, за да раздават информационни материали на Центъра на Пловдив за събитията и да събират дарения за Катерина. Тя продължава да се възстановява в частна болница. 

Повече инфомация за концертите може да видите тук!

За автора

Вашият коментар