Валери Кьорленски оглавява отново „Пловдив 2019“, ще се търсят експерти от Европа

Вчера вечерта официално бе обявена поредната смяна на изпълнителния директор Джема Барух от Фондация "Пловдив 2019". Малко след разпространението на информацията в медията от Управителния съвет на общинската структура разпространиха и официалното становище, в което се казва, че временно постът се заема от Валери Кьорленски, който ще трябва да проведеа конкурси за ръководни постове във Фондацията.

"Пловдив 2019" започна съществуването си с директор Кирил Търпов, назначен след конкурс. Той остана около шест месеца като директор, след което официално подаде оставка. След него поста зае Магдалена Герева, която бе заменена по-късно от Николай Близнаков. Той също напусна, за да бъде бъде сменен от г-жа Герева, която от своя страна предаде поста изпълнителен директор на Валери Кьорлински. Той бе директор около година, а в началото на 2014-а бе сменен от Джема Барух.

Днес, 22-ри октомври, 2014 година Управителният съвет на фондация „Пловдив 2019” взе решение да освободи г-жа Джема Барух от поста изпълнителен директор поради реорганизация на структурата на фондацията. 

„От името на управителния съвет благодаря на Джема Барух за усилията и приноса й в работата на фондацията, за вярата в нашия общ успех ”  –  сподели проф. Даниела Дженева – председател на Управителния съвет на „Пловдив – 2019”.

Пред фондацията след спечелването на титлата „Европейска столица на културата 2019“ стоят нови приоритети, свързани с развиване на набелязаните цели и задачи. В следващите 12 месеца предстои разширяване на екипа с експерти в областта на маркетинг и реклама, чиято основна цел ще бъде да привличат допълнителни средства от частния сектор и по различни европейски програми за съфинансиране на проекта. 

От утре, 23.10.2014 г. временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор ще бъде г-н Валери Кьорленски, който е част от проекта „Пловдив – 2019” от самото му създаване. Освен че вече е заемал тази длъжност, г-н Кьорленски добре познава културния живот в Пловдив и страната и ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да стартират през следващата 2015 година.

Управителният съвет възлага на временно изпълняващия длъжността директор провеждането на конкурси за ръководни длъжности във фондацията.

Управителен съвет на фондация Пловдив 2019
Председател на УС Даниела Дженева 

Вашият коментар