Варна има нужда от доброволци след бедствието

Тази сутрин, в 9:00 часа, се състоя среща на кризисния щаб, инициран от граждани във Варна, след инцидентите вчера вечрта. Те споделят, че това, от което имат най-много нужда в момента е човешка сила, която да се справи с разрушенията и да се почистят улиците, за да се провери за още пострадали. От стартирането на кампанията тази сутрин хиляди хора изпратиха своята подкрепа чрез СМС-и, а десетки пътуват към квартал Аспарухово.  

Публикуваме цялото съобщение на г-жа Настя Костадинова в групата "Да помогнем на Аспарухово", за тези, които ще се включат с помощ за варненци. 

Всеки, който иска да помогне на пострадали варненци, но няма как да отиде на място, може да го направи с SMS с текст DMS VARNA на номер 17 777. Цената на едно съобщение е 1 лв.

Настя Костадинова: 

"Както вече сте прочели в 9 часа имахме среща с кризисния щаб в кабинета на Областния управител на Варна.

С кратък разговор с г-н Орешарски, г-н Великов, г-н Портних и др. се реши на място да бъдем поети от щаба на г-н Портних. Преди няколко минути се свързаха от кабинета на Кмета, той лично ни прехвърли към г-н Манчев, който ще отговаря за доброволческите отряди.

До минути чакаме как ще се проведе организацията. Ще се налага жива сила за почистване на местата до които не може да се стигне с техника. Местата за помощ от дрехи, храна и др., ще се уточнят взаимно, по предложение на щаба. 

Искам само да помоля да не се политизира бедственото положение. Нещата не са никак добри, поради падналият снощен дъжд.

Може и да има още жертви. Ще пуснем инфо веднага, щом имаме съгласуване. Нека си представим само за миг, че това можеше да сме ние. Към момента няма нужда да търсим кой е виновен и кой не.

Важното е да помогнем!" 
 
Официална Банкова сметка на "Червеният кръст"

IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. "Св. Неделя" № 7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

Вашият коментар