Всички пътища водят към Пловдив

„Тази есен всички пътища ще водят към Пловдив”
 
Това е мотото на 032-рата национална среща на  Асоциацията на студентите медици в България (АСМБ), която ще се проведе в Пловдив от 3. до 5. ноември под тепетата
 
Срещата ще обедини над 350 студенти по медицина от шестте клона на Асоциацията – АСМ-Пловдив, АСМБ-София, АСМБ-Софийски университет, АСМБ-Плевен, АСМБ-Стара Загора и АСМБ-Варна.
 
Националната среща на АСМБ е събитие, което се провежда два пъти в годината. Негова основна цел е сближаване на студентите-медици от шестте медицински факултета в страната, обогатяване на техните практически умения, чрез различни видове работилници, придобиване на допълнителни знания по тематики, незастъпени или слабо застъпени в учебния процес, подпомагане на  личностното им развитие, чрез различни трейнинги и дискутиране на важни тематики, сървързани с 6-те направления, в които се развива Асоциацията на територията на нашата страна.
 
 
А това са именно SCOPH – Обществено здраве, SCORA – Репродуктивно здраве и СПИН, SCOME – медицинско образование, SCORP – човешки права и мир и SCORE&SCOPE – даващи възможност на студентите медици да карат научен или клиничен летен стаж в чужбина.
 
Тази година участниците в националната среща ще имат възможността да проведат работилниците в новия Медицински Симулационен Тренировъчен Център на МУ-Пловдив, в който съжителстват високотехнологични манекени за моделиране на симптоми, състояния и заболявания от вътрешната медицина, неврологията, педиатрията и акушерството и гинекологията и най-новите лапароскопски, артроскопски и ендоскопски симулатори за виртуална реалност.
 
В програмата са включени още и лекции на актуални тематики като: Имунотерапия в онкологията, Мъжко репродуктивно здраве, Редки заболявания и лекарства сираци. 
 
 
 
 
Събитието ще се осъществява, благодарение на Медицински университет – Пловдив, „Novatrade”, “Spetema”, „Bestwaters”, „Servier”, „Медицинска техника инженеринг”, „MediaCafe.Bg” и „Spiritus Sanctus”.

За автора

Вашият коментар