Започна кандидатстването за „Харвардските курсове“ в СУ

Курсът по икономическо развитие Macroeconomics of Competitiveness (MOC), който е част от т. нар. "Харвардски курсове" в Софийския университет, е отворен за кандидатстване до 12 октомври 2014 г., съобщиха организаторите от Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност (ЦИСК). Първата лекция от курса ще се проведе на 16 октомври от 18:30 ч. в зала "Америка за България" на СУ.

В рамките на MOC студентите ще имат възможност да разгледат съвременни казуси в областта на икономическия растеж и развитие, да се запознаят с последните новости в теорията на проф. Майкъл Е. Портър, както и да разработят собствени проекти с практическа насока.

Кандидатите трябва да изпратят на info@economicstrategy.org есе на тема "What are your career aspirations? How will the CESC courses help you achieve them?", автобиография, както и кратка академична справка на изучваните предмети и оценките по тях. Участието е напълно безплатно.

"Харвардските курсове" в СУ са разработени на основата на учебно съдържание на Harvard Business School и се водят от възпитаници на Харвардския университет, които са и инициатори на проекта. MOC е подходящ за млади българи, които искат да надградят знанията си в областта на решаването на проблеми, икономическото развитие и сформирането на клъстери, коментираха още от ЦИСК.

Повече информация можете да намерите на този адрес.

 

Фотограф: Цветелина Белутова

Източник:karieri.bg

Вашият коментар