Започва операция на Пътна полиция в цялата страна

От днес до 16 юли на територията на цялата страна започва операция по установяване на водачи, шофиращи с превишена скорост, както и на такива, които управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.  

Статистиката показва рязък спад на пътно-транспортни произшествия, причинени от шофиране след употреба на алкохол – за първото шестмесечие на тази година те са 562, а за същия период на миналата година – 639. Загиналите са  с 12 по-малко, в сравнение със същия период на 2019 година.

Предприетият контрол и възможността за използването на технически средства дават своя превантивен ефект, сочи анализът на пътна полиция.

Данните от  проведената в последната седмица на юни специализирана полицейска операция за засилен контрол на превозните средства на територията на цялата страна показват следното:

Проверени са 4546 водачи, констатирани са 1599 нарушения, за които на 558 са съставени административни актове и 981 фиша. За неизползване на защитни каски са санкционирани 87 водачи, 11 – за управление след употреба на алкохол, а 4-ма – под въздействието на наркотични вещества.  В рамките на акцията са установени и 84 неправоспособни лица,  управлявали моторни превозни средства.

Вашият коментар