Академик Пловдив с 8 победа за сезона

Академик Пловдив записа осмата си победа от началото на сезона във всички турнири. Пловдивчани победиха с 83:67 Ямбол в среща от НБЛ. 

Академик стартира с три точки аванс в началото. Този аванс се запази до 8:5. Тогава гостите намалиха изоставането си. До края на частта пловдивчани поведоха с 19:15, но Ямбол записа четири поредни точки и след 19:18 за домакините завърши първата част. Втората четвърт започна ударно за Академик тимът поведе с пет точки разлика при 26:21. Разликата набъбна до 10 при 31:21, но постепенно тя беше стопена от гостите и полувремето завърши при 34:31 за Ямбол.

В третата четвърт Академик отново поведе с 10 точки при 45:35, стигна се и до 53:48, а частта завърши със седем точки аванс за пловдивчани – 58:51. В последната четвърт пловдивският тим поведе отново с 10 точки при 75:65, а двубоят завърши при категоричен резултат – 83:67.

За Академик най-резултатен стана Обрад Томич с 18 точки, а Васил Бачев и Адриан Секулов се отчетоха с по 16. За Ямбол най-резултатен стана Ерик МакГил с 21 точки.

През предстоящата седмица Академик ще има цели четири мача за една седмица. Тимът гостува на Черноморец в среща от НБЛ във вторник, след това гостува в Северна Македония на ТФТ и Куманова в срещи от Балканската лига в четвъртък и петък. В неделя тимът посреща Спартак Плевен в среща от НБЛ.

Йордан Янков – старши треньор на Академик:

Искам да поздравя играчите, коренна разлика от мача с ТФТ в Балканската лига. Показахме голямо желание и воля за победа и накрая победихме и с изразителен резултат. Нормално е нашият отбор да играе на привили и отливи. Балканката лига ще помогне много да бъдем постоянни в изявите си. Ще е по-трудно за нас предстоят ни четири мача за една седмица, но аз смятам, че ние сме отбор, който можем да преразпределим силите си. Всеки може да влезе и да покаже, че може да допринесе за отбора. Аз не гледам нещата като победи и загуби. Моето голямо желание е отборът да се развива и играчите да чувстват, че се подобряват с всеки изминал ден.

Тони Дечев – старши треньор на Ямбол:

Честитя победата на Академик. Надиграха ни второто полувреме категорично. Ние не успяхме да издържим повече от едно полувреме, както и срещу Левски. Не съм убеден, че това е липса само на тренировъчен процес. Не виждам желанието, себераздаването в името на победата. Това за съжаление не се тренира. Много борби в нападение, много лесни точки в подкошието. Разликата във вкараните точки на бърза атака. През останалото време при играта пет на пет не стояхме толкова лошо. Не може да се оправдаваме с липсата на игрови ритъм.

Адриян Секулов – играч на Академик:

Подготвихме се добре, имаше лека умора, която няма как да я няма с оглед на много мачове, които имаме. Това ни е 10 мач, повечето отбори имат доста по малко. Бяхме добре подготвени и бяхме сигурни, че ще вземем победата. Ще бъде тежко – четири поредни мача за една седмица, но ние сме в такъв ритъм, в който се надявам да се справим. Най-важното е да сме здрави и да играем нашия баскетбол.

За автора

Вашият коментар