Аналогова зима – 7 Films Lab с коледен фото базар

Едно събитие прави коледните празници малко по-различни. Тази неделя на 12 декември от 15:00 часа 7 Films Lab ни кани на Коледен фото базар в Club Fargo.

12 фотографи в лицето на Атанас Гроздев, Велислав Балдев, Виктор Герасимов, Виктор Цонев, Георги Ачов, Десислава Цвяткова, Иван Шарков, Илко Ранджев, Калин Костов, Константин Радев, Пенко Скумов, Яна Колодий ще представят авторски кадри на събитието.

Всеки един от тях е с отличителен почерк и ще представи творбите си на хартия. Ще имаме възможност да се докоснем до различното изкуство на български автори и да закупим техните фотографии, като лично от тях ще разберем историята на всеки кадър.Фотографиите ще бъдат в разнообразни жанрове, така че ще има за всеки по нещо. Базарът е добра възможност да се сдобием с качествена фотография за личната колекция или просто за декорация на дома или офиса. Също така ще има изложена за продажба аналогова фото техника – камери, обективи, фото-увеличители и други.

На място ще се запознаем с работите на всеки един от фотографите. Един от тях е Велислав Балдев по-известен като LYON VISUALS. За него знаем, че обича да снима в тъмното и е вдъхновен от градската среда, музиката, скейта и графитите, като в творбите му в повечео случаи се долавя сайбърпънк и гръндж естетика.

Виктор Герасимов е фотограф второ поколение. Безценния опит го е получил от баща си в тъмната стаичка от ранна детска възраст и е натрупал в последните 20 години в рекламата и предпечата. Той използва единственото спеицализирано място в България за дигитализация на всички видове фото носители. С безкомпромисно качество, което типично за неговата работа, той ще представи репродукции на част от личната си колекция стъклени плаки от цяла България. Те са заснети в периода 1920-1940 година и са оригиналите, от които са издавани известните пощенски картички на Пловдив.Водещата снимка е на Виктор Цонев

За автора

Вашият коментар