Българските шлагери в латино аранжимент на живо

Огненият концерт на Калин Вельов и Тумбаито започва тази вечер от 19 часа на откритата сцена пред Общината. Събитието е първото по рода си в България с вход свободен.

От сцената ще звучат „Златните български шлагери от 60-те и 70-те“ – най-любимите хитове от най-романтичния период на българската шлагерна музика, изпълнени в колоритни латино аранжименти. Ще се включат салса клубове от Пловдив, които ще направят и своеобразен открит урок по латино танци.

Тумбаито е първата по рода си в България латино формация, създадена през 2007 година и изпълняваща 100% танцувална салса. Групата има зад гърба си концерти със световно известните имена Jimmy Bosch, Herman Olivera, Frankie Morales, Tito Puente Jr. , Johnny Vazquez, както и участия в клубове и на международни салса фестивали в България, Англия, Румъния, Турция, Македония и Кипър.Създателят на групата Калин Вельов е известен перкусионист, специализирал в латино отдела на Ротердамската консерватория. В края на 2013 година Тумбаито издадава първия си албум, който освен авторски композиции, включва и латино обработки на златни български шлагери от 60-те години насам. Сред тях са „Ропотамо“, “Нетърпение“, „Една Девойка ме Попита“, „Урок по Танци“, „Болката от Ляво“, „Тъмнокосо Момиче“, „Сбогом Море“.


Бенда е в състав Мартин Ташев –вокал, тромпет Михаил Йосифов –тромпет, вокал, Милен Петров –тромпет, Вили Стоянов –тромбон, вокал Венелин Георгиев – саксофон, Борислав Таслев –бас, Борислав Бояджиев –тимбалес
Калин Вельов –конги, вокал.

Музикантите споделят, че постоянно обогатяват репертоара си от стари хитове, повечето, от които са абсолютно непознати на младото поколение българи. Те са от репертоара на известни наши изпълнители и звучат в латино прочита.

За автора

Вашият коментар