Без много приказки: В „Тракия“ продължават да залесяват

Нови 60 дръвчета засадиха в пловдивския парк „Кан Крум”  д-р Жанет Думанова и д-р Константин Думанов от Медицински център „Етика” и приятели. Фиданките, закупени и залесени от тях, са местни видове – чинар, полски и планински ясен, обикновен и червен дъб,червен и обикновен явор, кестен.

В зелената инициатива се включиха доброволци от всички възрасти. Сред тях бе и професор Стефан Костянев, който сподели, че преди години по време на бригада е участвал в изграждането на най-младия пловдивски район.

„За семейство Думанови вече е традиция да отбелязват личните си празници с участие в нашата инициатива „Засади дърво – създай живот“. Благодаря им за отношението им към зелената система на града ни и за активната им гражданска позиция. Искам да подчертая, че  само през последни две години те дариха и залесиха близо 250 дръвчета в парка”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Инициативата „Засади дърво- създай живот” в най-младия пловдивски район продължава и тази есен, като продължава да се радва на засилен интерес от страна на граждани, фирми и организации.

„Имате повод – раждане на дете, рожден ден, дарителска акция и други,  ние Ви предоставим  възможност да засадите дърво. В границите на района има определени общински терени, предназначени  за озеленяване, на които ще се засаждат дръвчетата”, припомни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

В осъществяването на дейностите еколозите от района оказват логистична подкрепа, свързана с осигуряване на инструменти и други.

При желание да се включите в инициативата, позвънете на телефонен номер 032/682323 или пишете на електронната поща на район „Тракия“ trakia@plovdiv.bg, уточняват от администрацията.

За автора

Вашият коментар