Биг бенд Пловдив и Квартет Note с концерт до Копчетата

Концерт на Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев ще се проведе днес от 12.00 часа на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов“. Повече от 20 години те присъстват във всички значими събития на древния ни град, създават настроението на пловдивчани и гостите на града ни и са неизменни музикални домакини на всички важни и значими събития в Пловдив.

За това време те се превърнаха в музикалната емблема на Пловдив. Няма пловдивчанин, който да не се е забавлявал и аплодирал изпълненията им. Сигурно няма пловдивчанин, който да не е присъствал на поне един техен концерт.

На същото място в 17:00 часа ще започне празничен концерт на „Квартет Note“: Антоанета Бошнакова – вокалист, Цвета Шопова – цигулка, Златина Георгиева – флейта и София Колева – арфа. Дядо Коледа също ще е на място в очакване на добрите деца.

Квартет Note  е неповторим състав от цигулка, арфа, флейта и вокал, те придават уникално звучене на всяка позната мелодия. Четирите основателки на квартета са Антоанета Бошнакова – вокал, Златина Георгиева – флейта, Цвета Шопова – цигулка и София Колева – арфа. През годините работят заедно в различни проекти, трупат опит като екип на многобройни сцени, но едва през лятото на 2020 решават да се обединят около обща концепция.

Мисията им е всяко тяхно изпълнение да бъде майсторски представено на публиката, пречупено през призмата на артистизма и професионализма им. Прецизно и подходящо подбраният репертоар е основна задача, която се планира преди всяка една отделна изява. Тяхна цел е създаването на подходящата и желана атмосфера, а основен приоритет е да предложат несравнимо изживяване на аудиторията си. Това е възможно благодарение на талант, обаяние, дисциплина, упорит дългогодишен труд и подготовка.

За автора

Вашият коментар