„Бомбето“ ще зарадва големите ценители на Кукления театър

Пиесата за възрастни „Бомбето“ по едноименната новела на Йордан Радкичков ще зарадва ценителите на театъра за първи път на сцена тази вечер от 19 часа и ще ги накара да се запитат дали човек сам избира шапката си, или шапката избира човека.

Режисьорът Катя Петрова и сценографът Рин Ямамура ще съживят необятния свят на Радичков с помощта на композитора Христо Йоцов, хореографа Анна Пампулова и актьорите на трупата на пловдивския куклен театър – Балена Ланджева, Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Димитър Николов – Шаблата, Елин Стоянова, Ивелин Николов, Мария Димитрова, Наталия Василева и Стайко Стайков.

„Макар да не познавам читателя, аз съм се стремил винаги да бъда максимално искрен с читателя, да не скривам нищо от него, защото ние сме изправени един пред друг, лице в лице, самотия срещу самотия. Ако се случи този контакт и тази искреност се предаде, това поражда страхотно чувство на сближаване. А представете си в театъра, когато на постановка са събрани 400-500 човека, всеки от които преживява едновременно. Колко стократно усилено е тогава това чувство и преживяване на връзката! За това чувството в театъра е невероятно. Заради едновременното преживяване на тази искрена връзка.“ – Йордан Радичков.

Зрителите, които няма да успеят да видят премиерата, ще могат да се насладят на „Бомбето“ на сцената на Куклен театър Пловдив и на 18 март 2021 година от 19 часа или на 25 март 2021 година от 19 часа.

Вашият коментар