Броени дни до двата големи концерта на Любо Киров в Пловдив

Любо Киров започва „Турне 2023“ точно след седмица с два големи концерта в Античния театър в Пловдив – на 2 и 3 август. Билетите за първата дата бяха разпродадени предварително, което логично доведе до обявяването и на втората, за която все още могат да бъдат намерени места.

„Пловдив, благодаря ви за обичта, енергията и подкрепата, която ми изпращате! Нямам търпение да се видим на живо през август. Този път ще бъдем повече. Гответе се за музикално шоу, което ще помним дълго“, отправи послание към феновете си Любо Киров.

Специален гост на концертите ще бъде Михаела Маринова, за която Любо Киров неведнъж е казвал, че стои най-близо до него като вокално майсторство, вкус към музиката и сценично присъствие. Освен че ще изпълнят заедно „Мога“, Михаела ще представи и няколко от най-популярните песни от последния си албум „До безкрай“.

Публиката в Пловдив ще чуе и най-новата песен на Любо Киров „Восъчен герой“ – модерно рок парче, чиято видео премиера беше на живо в началото на юли в София. На сцената с Любо Киров отново ще бъде Голямата банда.

„Турне 2023“ включва концерти в големите градове в страната. Всичко започва в Античния театър в Пловдив – на 2 и 3 август. Следват летните театри в Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе, а в София концертите ще бъдат в две поредни вечери в зала 1 на НДК.

Ето градовете и датите от Турне 2023:

Пловдив, Античен театър, 2 август (разпродаден)

Пловдив, Античен театър, 3 август

Бургас, Летен театър, 10 август

Варна, Летен театър, 20 август (разпродаден)

Стара Загора, Летен театър, 23 август (разпродаден)

Велико Търново, Летен театър, 1 септември (разпродаден)

Русе, Летен театър, 08 септември

София, зала 1 на НДК, 8 ноември

София, зала 1 на НДК, 9 ноември

Билети за големия концерт в Пловдив на 3 август: https://bit.ly/3Xb9XNv

Билети за „Турне 2023“: https://bit.ly/3xXklwe

„Турне 2023“ на Любо Киров е най-продаваното събитие към момента в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim.

Годината започна изключително успешно за Любо Киров. Албумът му „Целуни ме“ стана най-продаван (на физически носител) за 2023-та.

Той беше един от големите победители на Годишните музикални награди на БГ Радио – със статуетки за „БГ албум“ и „БГ изпълнител“.

В края на март Любо Киров беше удостоен с награда „Икар“ в категория „Атракционно и сценично изкуство“ за приноса му в музикално-сценичното изкуство.

Той получи и отличието „Златно перо“ за принос към българските култура и изкуство.

В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума „Целуни ме“, впечатляващия едноименен концерт в зала „Арена Армеец“, както и националното музикално турне.

Поредна година той отново е в класацията на престижното списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости“, което го постави на най-предно място, като музикален изпълнител.

За автора

Вашият коментар