Плеада от наслада за артистичните сетива от MaskArt

Лятото е в разгара си, но това не означава, че сезонът е почивен за изкуството. От MaskArt са ни подготвили различни по жанр и стил събития, които са истинска наслада за сетивата ни – както визуални, така и слухови.

Още на 10 август може да станете съпричастни с покъртителната и вълнуваща изповед на Александра Сърчаджиева – „На живо“, която всички смятат, че познават. Ежедневно тя се бори за правото си на любов, преодолява мъката от личните си загуби и води битки, за да бъде щастлива и да отгледа дъщеря си. И всичко това под безпощадните светлини на прожекторите.

Програмата продължава на 17 август с комедията на Иво Сиромахов „Българската литература накратко“.
Действието на пиесата се развива в класната стая на едно училище. Трима учители (в ролите – Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров) са изправени пред предизвикателството да преподадат цялата българска литература атрактивно и модерно, така че да бъде разбрана от съвременните ученици.
Учителите всеотдайно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина и правят инсценировки на моменти от „Под игото“, „На браздата“, „По жицата“.
През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“ разказва за абсурдната ситуация в българското образование и нелепостите, с които се сблъскват ученици и учители.
Автор: Иво Сиромахов
Участват: Мария Игнатова, Ненчо Илчев, Антоан Петров

На 29-ти пък, от 20:00 ч. на сцената на Лятно кино „Орфей“, Стефан Вълдобрев, Иван Лечев и Мирослав Иванов ще ни раздвижат с техния „Концерт за три китари под тепето“. Тримата музиканти, любимци на поколения българи, ще изпълнят най-харесваните си и познати хитове, като обещават освен много музика и изненади за публиката.

Билети за всички събития може да закупите от билетна каса „МаскАрт“ в Дом на културата „Борис Христов“, а за концерта и от Eventim.
Телефон за информация и резервация: 0898984338 / 0894611188

За автора

Вашият коментар