Бургаската опера с концерт на остров „Света Анастасия“

В неделния ден на 15 август Туристически комплекс „Остров Света Анастасия“ ще отбележи своя празник за поредна година. Въпреки че светицата, която е патрон на единственото обитаем остров по родното Черноморие, се почита на 22 декември, празникът на о. „Света Анастасия“ се чества на Успение на Пресвета Богородица – 15 август. В края на празничния ден, от 21.00 часа, за интелигентната публика, винаги съпричастна на музикално-артистичния живот на Бургаската опера, като и за гостите на града и Южното Черноморие, културната институция е подготвила прекрасно подбрана програма на концерта „Вива Мария!“.  

Популярните италиански и испански канцонети, гарантиращи свежо настроение, предразполагащото съседство на морето, както и приятното лятно време, ще бъдат комплексни предпоставки за едно вълнуващо събитие с привкус на южен чар на живописния остров. Чудесните певци от мъжкия солистичен състав на Бургаската опера – Даниел Дамянов, тенор, Яни Николов, тенор, и Александър Крунев, баритон / в концерта той ще изпълни предимно тенорови партии/ ще се погрижат присъстващите на концерта „Вива Мария!“ да съпреживеят един музикален празник, който ще ги зареди задълго с усещане за духовен подем.

На рояла ще бъде Мира Искърова – винаги импонираща, като стил и настроение, на концертните програми и на изпълнителите, които корепетира. В програмата на „Вива Мария!“ ще прозвучат известни канцонети: “Core ‘ngrato”, “Не забравяй за мен“ от Ернесто де Къртис,  “Върни се в Соренто” от Ернесто де Къртис,  “Мама” от Чезаре Биксио, „Мак“ от Лакале, „О sole mio”, както и популярни серенади и две арии от операта на Джузепе Верди “Риголето“ и др.

Концертът „Вива Мария!“ е третото събитие от програмата „Купон на Острова“ 2021. При голям успях и многобройна публика преминаха предишните концерти от поредицата: „Суинг класик“ – с Еделина Кънева, Нона Кръстникова, на рояла – Мира Искърова и бенд на Бургаската опера, „Любов по американски“ – с участието на Йоана Кадийска, Валери Турманов и Мира Искърова, както и концертът „Латино пулс“, в който маестро Свилен Симеонов дирижира оркестъра на Държавна опера – Бургас, а в атрактивната програма взеха участие и артисти от балетната трупа на Операта.  

Билети можете да закупите на касата на Операта, на Туристическия информационен център „Часовника“ и Морска гара, както и в мрежите на Grabo и Eventim.

Тръгването е от Магазия в 20:00 часа, телефони за контакт: 0884 025918, 0875343043, 056825772

За автора

Вашият коментар