„Дами канят“ женската красота в галерия „Пловдив“

Дружеството на пловдивските художници за 11-ти път завладя ценителите на изкуството с магията на женското очарование в цвят и форма. В навечерието на празника на жената и майката – 8-ми март, миналата вечер в пространството на галерия „Пловдив“ в сградата на Общинския съвет бе открита изложбата „Дами канят“.

В нея тази година със свои творби се представят 20 дами и 10 господа, членове на ДПХ, вдъхновени да покажат своята творческа интерпретация по темата за женската сила, мъдрост и красота.

Изложбата бе открита от Председателя на ДПХ Снежана Фурнаджиева и заместник-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов. Музикалният фон на събитието бе осигурен от прекрасните изпълнения на Христина Венчева – солистка в Държавна опера Пловдив.

„В навечерието на празника на жената и майката – 8-ми март и в очакване на настъпващата пролет, Ви желая да бъдете здрави, винаги много обичани, ценени и уважавани. През всеки един ден от годината. Денят на майката и на жената не може да бъде просто един ден от календара. Темата за женската сила и красота е нещо, което вълнува всички, както творците, така и нас – публиката. Изложбата е вдъхновяваща и всяко произведение въздейства по свой собствен начин – излъчващо топлина или пък студенина. Точно както жената може да приобщава или дистанцира. При всички случаи е празник на хармонията и великолепието, които само една жена може да притежава“, каза заместник-кметът Пламен Панов на откриването.

Председателят на ДПХ Снежана Фурнаджиева благодари на участниците, които се включиха тази година в 11-тото издание на формата, на вярната пловдивска публика. Тя представи накратко авторите и обединяващата концепция, която всяка година провокира мартенския празник на красотата „Дами канят“, представяйки пъстри и разнообразни като тематика и техника творби.

Вашият коментар