Държавният глава: Уважението между религиозните общности е неизменна част от България

Държавният глава отправи своите пожелания за здраве и благополучие към еврейската общност в България по повод празника Песах

Президентът Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“2 с председателя на Организацията на евреите в България „Шалом“ проф. д-р Александър Оскар, председателя на Централния израилтянски духовен съвет Максим Делчев и Роберт Джераси, председател на Националния съвет на религиозните общности в България. Румен Радев отправи своите пожелания за здраве и благополучие към еврейската общност в страната по повод празника Песах. 

Държавният глава открои изградените отношения на приятелство и уважение между президентската институция и еврейската общност в България. „Като президент на всички българи изразявам своето дълбоко уважение към религиозната традиция на всички наши сънародници“, отбеляза Румен Радев и подчерта, че взаимното зачитане на празниците и уважението между различните религиозни общности е неизменна част от изградения в България устойчив модел на толерантност и разбирателство.

Вашият коментар