Дебютният “Шибил” по разказа на Йордан Йовков и “Езерото на дивата гъска” на София Филм Фест в Пловдив

Днес ще се срещнем с второто българско присъствие на тазгодишното издание на София Филм Фест в Пловдив. Специално, за да представи своето дебютно произведение „Шибил“ в Пловдив ще пристигне режисьорът на филма Никола Бозаджиев. Началото на филма и срещата с режисьора е в 18:15 часа. Филмът е създаден по едноименния разказ на Йордан Йовков.Втората половина на 19-и век – краят на Османското владичество в България. За главата на легендарния разбойник Шибил е обявена награда. Хитрият търговец Велико кехая измисля нечувана примамка за Шибил – собствената си дъщеря Рада. Шибил и Рада се вричат един в друг, като според разказвача на тази история смъртта е само праг, а любовта е вечност.

Поради големия интерес към „Шибил“ са предвидени и извънредни прожекции на филма в петък от 19:15 и в събота от 16:45.

В 20:45 часа е началото на филма “Езерото на дивата гъска” на Дяо Инан. Предишният му филмЧерен въглен, тъмен лед” е отличен със „Златна мечка“ на международния кинофестивал в Берлин през 2014 г.  Преследван от закона, гангстерът Джоу Дзенон се запознава случайно с невинно изглеждащата Лиу Айай. Оказва се, че тя крие опасна тайна. Джоу е изправен пред екстремно изпитание на волята, принуден да избира между непознатата и семейството, което е изоставил.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер – 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.

Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването – максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.

За автора

Вашият коментар