Динозаври ще радват пловдивчани в Природонаучния музей

В зала „Лотос“ на Природонаучния музей в Пловдив ще се състои откриване на нова експозиция с аниматроник модели на динозаври. Първите посетители в новата зала ще бъдат децата от ДГ „Майчина грижа“. Те ще имат уникалната възможност да се пренесат в далечния свят на гигантските влечуги, които са били господари на Земята преди повече от 65 милиона години.

През последните две години залата е в процес на ремонт и приспособяване за целите на експозицията, която на този етап приютява 5 динозавъра от видовете трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър. През следващата година се очаква в експозиционното пространство да бъдат прибавени още тиранозавър рекс, голям трицератопс, птеродактил и стегозавър.  

Посещенията на новата зала с динозаври са включени в цента на билета за Експозицията, а достъпът до зала „Лотос“ ще се случва през топла връзка, изведена през зала „Ботаника“.

Напомняме, че в музея се допускат само посетители със зелен сертификат (изключение правят децата до 18 години), а през почивните дни (събота и неделя) в сградата на музея ще има мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове на цена от 10 лева.

Официалното събитие ще бъде на 1 декември от 10:00 часа, а на него ще присъстват кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, заместник-кметът „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

За автора

Вашият коментар