13 000 лева събраха за реновиране на Детската железница в Пловдив

ЗОНТА – КЛУБ отново събра най-много средства за каузата "Седмица на благотворителността" в Пловдив. Парите ще отидат за реновиране на Детската железница на Младежкия хълм.

Общо събраните средства от всички инциативи и участници в Седмицата на благотворителността са 13 000 лв, като дамите от Зонта – клуб Пловдив генерираха сума от 4200 лв, за което трябва да получат големите благодарности от Общината и всички граждани.

С много усърдие, любов и плам в сърцата дамите от Зонта създадоха уют и майчина топлина за втори път в центъра на Пловдив. Те бяха подготвили събитие, на което известния актьор и кулинар Ути Бъчваров приготви традиционната българска зимнина – лютеница, а с ритъма на кръшна българска ръченица завря и вече познатата пилешка супа, Доста граждани и гости на града си купиха от вкусните гозби, а това което остана, дамите от Зонта – клуб Пловдив дариха на домовете за стари хора.

За гостите на събитието имаше изненади, като най-голям интерес предизвика Детската работилничка за макаронени рисунки, като децата изработиха от макарони, различни рисунки, сувенири и гердани. 

СНИМКИ от Седмицата на Благотворителността можете да видите ТУК.

Вашият коментар