16 годишно момче от Асеновград има нужда от подкрепа

Тийнеджърът от Професионална Гимназия "Цар Иван Асен ІІ" в Асеновград вече една година се бори с болестите и няма намерение да се отказва толкова лесно

Синан е на 16 години. За последната година са му се случили толкова много трудни моменти, коитонякой друг на неговата възраст би преодолял доста трудно. През ноември 2015 година му бе поставена диагноза Остеосарком на лява предмишница. След няколко химиотерапии в УМБАЛ "Св.Георги" целящи спиране растежа на тумора и отстраняването му, без да се налага ампутация, нещата не се подобряват, а туморът продължава да "се храни" от терапиите.

Следва пренасочване на към д-р Патриков /ортопед към МБАЛ "Горна Баня"/, разказват роднините на момчето, който ги съветва, че трябва да се извърши спешна ампутация на лява предмишница над лакета с оглед риск от поява на далечни метастази.

"Синан приема новината спокойно и дори вдъхна кураж на всички около него. На 23.12.2015г. се осъществи ампутацията и лечението с химиотерапия продължи. В средата на тази година за по-малко от месец Синан претърпява две операции за премахване на лезиите от левия и десния бял дроб, а след тях промяна в състпянието на момчето няма, като лекарите съветват близките му да потърсят оперативно лечение в чужбина", споделят роднините на тийнеджъра от Асеновград. 

Документите му са изпратени в болница Сан Хуан Де Дио в Барселона, Испания, за което обаче са мужни 81 302 евро. Сумата е непосилна за семейството на момчето и е открита дарителска сметка. Близките на момчето призовават всеки, който има възможност, да помогне Синан да пребори коварната болест.

Открита е дарителска сметка на името на Синан в ОББ (Обединена Българска Банка)

  • IBAN: BG96UBBS80021052645440
  • BIC код: UBBSBGSF
  • Титуляр: Синан Шенол Мурад
  • PayPal: mahmure.bg@gmail.com

В помощ на момчето на 30.11.2016 година се организира и благотворителна вечер в Nargile bar and dinner Business club в Асеновград. Събитието започва в 19.30 часа.

По време на Немския коледен базар пред Община Пловдив органиазторите са предоставили къща за дарения, в която всички хора ще могат да дарят от себе си едновременно за 3 каузи – тази на пожарникарят Тодор Топлев и тази на Синан, както и за Звезделина Иванова от Сливен.

Вашият коментар