АГ „Селена“ и радио „Витоша“ заедно за „Повече българчета за България“

За поредна година пловдивската АГ болница „Селена“ е един от най-щедрите дарители на надежда и помощ в рамките на кампанията на радио Витоша и предаване „Тройка на разсъмване“ – „Повече българчета за България“.

Кампанията се провежда за 14-ти пореден път на национално ниво и има цел да помогне на семейства, които вървят по стъпките на мечтата за бебе, такива, които вече го очакват, и такива, които вече държат своите съкровища в ръцете си. Специален акцент за 2019 година е бащинството. 

В рамките на един месец стотици български семейства се записаха в кампанията с надежда за подкрепа от най-добрите специалисти в България. Като помощ за мечтата „Селена“ предостави възможност на участниците в кампанията да спечелят пет ваучера по 1000 лева за процедури и/или изследвания, свързани с асистирана репродукция, проследяване на бременност и раждане на 3 бъдещи майки и съхранение на стволови клетки в тъканна банка „Селена Целс“.

Условието за трите бъдещи майки, спечелили безплатно проследяване на бременност и раждане, е да родят по естествен път. Това е част от инициативата на болницата да подкрепя и насърчава увеличаването на броя нормални раждания за сметка на оперативните. В интервю относно кампанията д-р Ангел Ставрев споделя, че докато раждането с цезарово сечение е спасило живота на огромен брой майки и деца и носи множество позитиви, избирането му, ако няма медицински причини за това, е напълно излишно. Екипът на цялата болница усилено работи за намаляване броя на операциите без медицински причини с цел достигане на съотношение 60 към 40 процента в полза на естествените раждания. 

На семейството, спечелило възможност да съхрани стволови клетки в тъканна банка „Селена Целс“, се покрива абсолютно цяла сума, нужна за процедурата по извличане, обработка и съхранение на клетките за период от 20 години. Тъканната банка е изградена на територията на болница „Селена“, но оперира в цялата страна.  Наградата не е обвързана с раждане в болницата – специалисти на тъканната банка идват на място и се грижат за правилното извършване на цялостната процедура. 

Кампанията „Повече българчета за България“ се проведе от 5 март до 7 април в партньорство с фондация „Искам бебе“ и „Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“. Печелившите бяха изтеглени на 9-ти април по време на специална церемония, организирана от радио „Витоша“. Кои са те може да научите на уебсайта на болницата и този на радио „Витоша“.

Повече за университетска болница "Селена" може да видите ТУК

Снимков материал: Радио Витоша

Вашият коментар