Дарителска акция зарадва 30 семейства от Пловдив

В „Тракия” добри гости носят радост за празниците на нуждаещи се семейства

Дамите от  Лайънс клуб Пловдив – Евридика подготвиха дарителска акция и за шеста поредна година посетиха 30 семейства в затруднено положение, живеещи в район „Тракия”.

Огромни пакети с хранителни продукти, с перилни и почистващи материали бяха осигурени в домовете на хора с тежки заболявания, самотни възрастни, деца с един родител – всички те нуждаещи се от жест на внимание, от подкрепа и протегната ръка.

Акцията е традиционна и винаги се провежда на светлия християнски празник Игнажден, за който народното поверие гласи, че от това кой ще влезе пръв в къщата на този ден се гадае каква ще бъде следващата година. Ако гостът е добър, то и в къщата през цялата година ще има благоденствие и успех във всичко. 

Така символично Дамите от  Лайънс клуб Пловдив – Евридика накъсметяват с дарове следващата година на най-нуждаещите се – за здраве, щастие и по-добри дни.

Акцията отново бе подкрепена от кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и неговия екип от експерти, които сътрудничат и подпомагат благотворителната дейност.

„Инициативата се отличава най-вече с отношението, което се засвидетелства към хората. Изразям своята признателност към Лайънс клуб – Евридика и им благодаря за това, че са наши партньори и за шеста година носят радост и надежда за Коледа на много семейства от район „Тракия”, заяви кметът на района Костадин Димитров.

 

За автора

Вашият коментар