Десетки рисунки на деца част от инициативата за пътна безопасност

Десетки ученици от първи до шести клас се включиха в конкурс за детски рисунки на тема „Аз пресичам правилно“, организирана от Ротаракт клуб Пловдив – Пълдин

Специална изложба ще представи най-добрите 20 рисунки по темата, като за най-добрите малки художници клубът организатор е подготвил и специални награди. Откриването  на изложбата, на която ще бъдат обявени и победителите в конкурса, ще се проведе на 20.12.2017г. от 18:00 часа в Постоянна експозиция "Енчо Пиронков" на адрес ул. Васил Кънчев 1.

„Конкурсът „Аз пресичам правилно“ е вдъхновен от идеята да привлечем вниманието на децата още от крехка възраст да знаят правилата за безопасно и разумно поведение на пътя.  За нас беше изключително трудно да оценим творбите, тъй като всяко дете се беше постарало по свой начин да представи идеята за безопасно пресичане.

За да отличим най-добрите творби подбрахме специализирано жури от млади художници и творци, което да оцени всички участници. Сред критериите бяха включени свързаността с темата, проявената фантазия, творчество, оригиналност, усещане за цвят и композиция.“, коментира президентът на Ротаракт клуб Пловдив- Пълдин Станимира Петрова.

Най-добрата творба от изложбата ще бъде използвана в рекламната кампания "Един живот" – кампания за безопасно шофиране на ротаракт клубовете в град Пловдив.  

Изложбата ще продължи до 3.01.2017 година

Друга добра инициатива за пъртна безопастност при децата вижте ТУК

За автора

Вашият коментар